"השנה בחרנו, כתנועה, לעסוק בנושא "ופניהם איש אל אחיו". בשבת בראשית, שבה התכנסו כל פעילי התנועה ללמוד ולהעמיק בנושא, דיברנו על מצבנו כעם במדינה – מה עברנו ומה צריך לקרות עכשיו.
הביטוי "ופניהם איש אל אחיו" מתאר תהליך עמוק של קשר. בספר בראשית מתוארת סתירה בנוגע לבריאת אדם וחווה: בפרק א' נאמר שהם נבראו כגוף אחד, ואילו בפרק ב' נאמר שהאישה נבראה מתוך האיש. הקבלה מיישבת את הסתירה בכך שבהתחלה אדם וחווה אכן נבראו כגוף אחד, אך לאחר מכן נוסרו זה מזה והפכו לשתי ישויות נפרדות. לפני הנסירה, לא יכלו אדם וחווה לנהל שיח של פנים אל פנים, שכן פניהם הופנו לכיוונים מנוגדים. רק לאחר שהפכו לשתי ישויות נפרדות התאפשר שיח אמיתי ומשמעותי ביניהם. החיבור- שהיה פיזי, הופך להיות גם נפשי ורוחני.
מתוך סיפור הבריאה של אדם וחווה אנו לומדים רבות על ימינו. במהלך אותה שבת, שבה למדנו על הנושא, הבנו שאנחנו, כעם, מחוברים זה לזה מתוך "ברית גורל". אך כיום נדרש מאיתנו להתקרב זה לזה מתוך רצון מודע, להיפרד מהסטיגמות ומהסיסמאות ולנהל שיח אמיתי של "פנים אל פנים". כך נוכל להחליט יחד לאן אנו רוצים להתקדם ולקדם את המדינה שלנו, ולהתחבר זה לזה מתוך "ברית ייעוד".
לאחר מפגש שהתקיים בין מרכזות התנועה לבין אנשים בעלי דעות שונות משלנו, תרגלנו והבנו שעלינו להרגיש את כאבו של האחר, להסיר ממנו כעס, ביקורת ורצון לתקוף, ולהקשיב באמת. כך נוכל להרגיש את הלב של הצד השני וללמוד מה לקחת ומה לקבל ממנו.
בסניף שבו אני מרכזת, פרדס חנה, אנו מיישמים את הנושא בכמה רבדים. קודם כל, המנהיגים שלנו עברו הכשרה והעמקה בנושא, וחידדו את המשמעות ואת גודל השעה. המדריכים העבירו פעולות מתוך חוברת ההדרכה שקיבלו מהתנועה, והחניכים למדו על ניהול שיח ועל משמעות התקופה שבה אנו חיים.
בחודשים האחרונים צוותי העשייה שלנו התחילו לפעול באופן קבוע עם וותיקי פרדס חנה, מסייעות להם ויוצרות קשר אישי. רואים איך הבנות פועלות מתוך הבנה וגודל של התפקיד שלהן, וכך, המפגש עם הצוותים מהווה עבור הוותיקים אור גדול במהלך השבוע.
מעבר לכך, חלקן הולכות למועדונית של כפר הילדים נווה מיכאל, נפגשות ומפעילות את הילדים עם פעילויות ערכיות ומשמעותיות.