מחנה סיירים עולה לירושלים!
את המחנה בחרנו לסיים ברחבת הכותל המערבי בירושלים. החניכים, שעברו מסע בן ארבעה וחצי ימים ולמעלה מ-45 קילומטרים, הגיעו לכותל בשעות הבוקר המוקדמות והשתתפו בטקס מרגש במיוחד שנערך בנוכחותם של המשפחות, שהצטרפו אל המקטע האחרון של ההליכה.
רחבת הכותל, שכבר בשעות הבוקר הייתה עמוסה במתפללים, התמלאה גם בצעירי עזרא הלבושים בחולצות מאובקות, עדות למסע הפיזי והנפשי שעברו. למרות העייפות, רוח ההתלהבות לא דעכה, והחניכים השתתפו בתפילה שנערכה להשבת החטופים ולשלום חיילי צה"ל. קריאות ה"אמן" שהדהדו ברחבה העצימו את החוויה המרגשת.
רב התנועה, הרב שרקי, נשא דברים והדגיש את חשיבות המפגש בין הערכים הרוחניים לבין המסע הפיזי המפרך. דבריו חיזקו את הקשר בין התנועה לבין ערכי המדינה והחברה הישראלית.
יום לפני ההגעה לכותל, עברו החניכים חוויה משמעותית נוספת כחלק מהמסע. הם נפגשו עם משפחות שכולות של חללי מלחמת חרבות ברזל, במפגש ששילב בין כאב לאמונה. כל קבוצה נפגשה עם משפחה של אחד הנופלים, ושמעה על דמותם, ערכיהם ומורשתם. בין המשפחות שלקחו חלק במפגשים ניתן למנות את משפחות איתן, הרשקוביץ, גדליה, פרץ ולאון.
סיפורי הנופלים על ערכים של גבורה, מסירות ותרומה לחברה נגעו בלבבות החניכים והפכו את החוויה למעצימה ומרגשת.
לירן המזכ״ל, נשא אף הוא דברים, ותיאר את הגאווה הגדולה בחניכים שמשלבים בין מסע פיזי מאתגר להעמקה ערכית ורוחנית, והוסיף כי ״המפגש עם משפחות הנופלים והסיום המרגש בכותל מדגישים את מחויבותם לערכי העם והמדינה. זוהי הדרך שלנו לחנך את הדור הבא להיות מעורב, אכפתי ופעיל בחברה הישראלית."
רכז המחנה, בדבריו לחניכים לפני פיזורם לאוטובוסים, הדגיש את חשיבות המשך הדרך ואמר: "תמשיכו להיות דור שלא מפחד. דור דורש."
קרן ליפשיץ זיתון ממשרד החינוך, שהייתה נוכחת בטקס הסיום, הוסיפה: "יש משהו מרגש בעוצמת החניכים שמבקשים ודורשים. השותפות גורל של נוער והאחריות שהם לוקחים על עצמם למען עתיד טוב יותר מעניקים תחושת עילאיות וקדושה."