כרטיסי פעילות המזמינה ניהול שיח קשוב ומכבד גם תוך כדי המחלוקות הקשות המטלטלות אותנו כחברה וכמשפחה.
הקדמה
גם הרב קוק וגם ר' נחמן מדברים על החשיבות הגדולה של שלב "האנחה" כחלק מתהליך היציאה מעבדות לחירות ה"אנחה" היא היכולת שלנו להוציא את הכאב הטמון בתוכנו. כאב שאיננו יוצא בגלל "מיצרי הגרון" שחסומים ע "י הערפ=פרעה. הדרך לחירות היא להוציא את "האנחה" ,לפרוץ את המיצר ולאפשר לעצמנו פה-סח שמגיד את עצמו לאחר .
דברים אלו מקבלים משמעות מיוחדת בימים מטלטלים אלו. מצב בו קבוצות רבות משמיעות את האנחות שלהם ומרוב כאב, כל אחד עסוק באנחה שלו ולא פנוי לשמוע את האנחה של אחיו. ננסה, בפעילות הקרובה לשמוע זה את אנחת אחיו.
כש"אנחות" חסומות, אז קשה מאוד לייצר שיח קשוב ומכבד ועל אחת כמה וכמה להגיע להסכמות שיחזיקו מעמד לטווח ארוך .
שלב ראשוני בפיתוח של שיח מכבד, הוא לנסות ולהבין ויותר מכך לנסות להרגיש, את הכאבים העמוקים הנמצאים אצל חלקים אחרים מ"השלם" הישראלי .
המציאות המורכבת יכולה לתת לנו הזדמנות לתרגל בתוכנו שיח של הקשבה ו "לנהוג כבוד זה בזה" במיוחד בהתכנסות משפחתית, בטח כזאת רחבה סביב שולחן החג, השבת, אירועי חודש אייר או סתם סיבה למסיבה.
האם בני המשפחה אשר מחזיקים דעות שונות, יוכלו לשבת יחד סביב שולחן אחד ? האם ימשיכו לבחור לחגוג יחד או שמא ימנעו איש מרעות אחיו חלילה?
המעגל המשפחתי בו יתכן ויש בעלי דעות שונות הוא ההזדמנות הראשונה והטבעית ביותר, בו אפשר לקיים מציאות מתוקנת של ניהול שיח כאשר השולחן המשפחתי מהווה מיקרו קוסמוס של המציאות הישראלית.
מתוך כך צמח הרעיון לבנות פעילות משפחתית שמאפשרת לנו בשלב הראשון לסגל ולהעמיק את יכולת ההקשבה שלנו לקולות שונים בחברה הישראלית .
בפעילות הוצבו 18 דמויות שונות המייצגות חלקים שונים בחברה הישראלית.
ודאי, שכל משפחה תבחר את הכמות המתאימה לה, ולו בלבד שיהיה מגוון.